duminică, 12 noiembrie 2017

Elevii de la AUŞEU învață să colecteze selectiv

Este destul de evident faptul că interacțiunea profesioniştilor cu elevii este cea mai reusită formă de învățare, în orice domeniu, dar poate cel mai mult în cel al protejării mediului înconjurător.
Pornind de la acest principiu, elevii de la Şcoala Gimnazială Alexandru Roman Auşeu au participat timp de două zile la activităţi inedite în cadrul unui proiect de mediu realizat de Asociația Unanimis: Educație ecologică pentru tineri, principii de colectare selectivă şi reciclare eficientă.


Alături de colegii lor  de la Colegiul Tehnic Nr. 1 Vadu Crişului, gazda evenimentului, Şcoala Gimnazială Nr. 1 Butani şi Liceul Tehnologic Şuncuiuş, elevii au participat la o conferinţă, au realizat semne de carte  şi  diferite obiecte din hârtie reciclabilă, dar mai ales au învăţat de ce trebuie să colecteze selectiv şi ce este compostul.


Opre Iulia şi Lupo Denisa, eleve în clasa a VIII-a la Şcoala Gimnazială Alexandru Roman Auseu, au prezentat în cadrul conferinței un material legat de colaborarea foarte bună pe care şcoala noastră o are cu Asociatia Aqua Crisius Oradea şi i-au îndemnat pe toți tinerii din sală să fie Junior Rangeri, să protejeze natura şi să colecteze selectiv.

Cea mai interesantă activitate a fost însă vizita la TMB Oradea: Stația de tratare mecano-biologică a deşeurilor, una dintre  cele mai moderne staţii  de acest fel din Romania. Participantii au fost conduşi într-un tur al staţiei, fiindu-le explicat  întregul circuit al deşeurilor.



Mulțumim Asociației Unanimis, în special domnilor Bonaciu Gabriel şi Secară Ovidiu, pentru întreaga activitate, Colegiului Tehnic Vadu Crişului pentru găzduire, Primăriei Auşeu pentru colaborare şi Firmei Europlast pentru cele 3 pubele dăruite fiecărei şcoli participante în vederea unei viitoare colectări selective.
Astfel de activități vor duce cu siguranţă la crearea în rândul tinerilor a unei atitudini pozitive de protejare a mediului înconjurator.Nu uitati! Galben pentru plastic şi metal, verde pentru sticlă şi albastru pentru hârtie!






Sursă fotografii: arhiva personală şi Monitorul de Medias.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu